Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Srednja
3 Srednjovjekovni gradovi i vinske ceste Momjana
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
  • Putanja: Buje – Buje-centar – Volpija – Kremenje – Momjan – Črnci – Marušići – Grožnjan – Krasica – Buje      

Početna točka je parkiralište kod nogometnog igrališta u Bujama. Odatle se penjete uskim putem koji vodi iz Buja za Grožnjan. Tu skrenite lijevo, u smjeru Buja. Budite oprezni jer stupate na nešto prometniju cestu. Na kružnom toku skrenite na 2. izlazu prema centru Buja, a zatim se popnite do 1,3-og kilometra gdje skrenite desno u jednosmjernu ulicu koja vodi prema starom gradu Buje. Spustite se uskom cestom natrag na glavnu cestu (na 2,8-om km) i nastavite desno nizbrdo prema Umagu do 5,1-og km. Tada skrenite desno na sporednu cestu prema Kaldaniji. Nakon nekoliko kilometara, skrenite desno na sporednu cestu, a zatim prijeđite glavnu cestu kako biste došli do sela Volpija. Vozite ravno do hotela i restorana La Parenzana, gdje skrenite lijevo i nastavite do 11. km. Potom skrenite lijevo na glavnu cestu, a na 11,4-om km, skrenite desno prema Kremenju. Prođite kroz selo, a zatim skrenite lijevo na raskrižju prema Oskorušu.
Nastavite kroz vinograde do 17,9-og km gdje skrenite desno prema Momjanu. Vozite se uzbrdo do 18,9-og km i križanja u Momjanu. Ovdje skrenite lijevo i vozite uzbrdo kroz naselje Sv. Mauro do sela Črnci odakle ćete nakon skretanja udesno nizbrdo stići u Marušiće. Na raskrižju u Marušićima (na 24,1-om km) skrenite lijevo prema Grožnjanu. Na 27,7-om km stići ćete na cestu Buje-Grožnjan, gdje skrenite lijevo i nastavite ravno do Grožnjana. Vratite se istim putem do sela Stanica, skrenite lijevo uzbrdo, a potom na 31,6-om km skrenite desno uzbrdo. Na 33,4-om km stižete u Krasicu. Ovdje skrenite desno uzbrdo i vozite glavnom cestom do Buja i vaše početne točke. Dijelovi ove rute voze se glavnom cestom, stoga budite oprezni na promet!

Što posjetiti na ruti?

  •  Momjanski dvorac i centar Momjana s pogledom na vinograde i potočić Arđilu

  • Vinske  podrume u Momjanu i okolici, gdje možete kušati poznati momjanski muškat

  • Agroturizme s ponudom specijaliteta od šparoga, tartufa i divljači te OPG-ove gdje možete kupiti domaće namirnice

  • Grožnjan, slikoviti srednjovjekovni gradić prepun umjetničkih galerija i ateljea, poznat kao „grad umjetnika“.

I ne zaboravite: Karte i staze na ovoj internetskoj stranici služe samo kao informativni materijal i koriste se na vlastitu odgovornost.
Tehnički podaci
Lokacije
Buje
Udaljenost rute
Icon
38.8 km
Uzbrdo
Icon
417 m
Nizbrdo
Icon
417 m
Vrijeme
Icon
4:00-4:30
Težina
Srednja
Tip
Avanturistička staza
DIREKTORIJI LOKACIJA
Biciklističke trgovine, servisi i još mnogo toga...
Bike image
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image