Srednja
4 Oprtalj i izvorni okusi istarskog sela
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
  • Putanja: Buje – Kremenje – Marušići – Donja Gomila – Šterna – Čepić – Hrastići – Sv. Lucija – Oprtalj – Martinčići – Triban – Buje

Pokret je s parkirališta kod nogometnog igrališta u Bujama odakle se penjete uskim putem do ceste Grožnjan-Buje. Ovdje skrenite lijevo i nastavite do kružnog toka gdje skrenite desno (budite oprezni na promet!). Nastavite ravno do izlaza za Kopar gdje skrenite desno, a zatim opet desno u pravcu Kremenja.
Vozite ravno kroz sela Kremenje, Marušići i Donja Gomila, a kada stignete u Šternu, skrenite lijevo uzbrdo prema Čepiću. U Čepiću, na 14,0-om km, na odvojku skrenite desno. Potom, na 14,7-om km na sljedećem račvanju nastavite lijevo neasfaltiranom cestom do asfaltirane ceste na 15,9-om km. Ovdje skrenite desno, a nakon sela Hrastići opet desno u smjeru Oprtlja. U Sv. Luciji, kod znaka STOP, skrenite lijevo za Oprtalj u koji stižete nakon 19,8-og km.
Iz Oprtlja krenite cestom za Sv. Luciju, ravno do Šterne, gdje skrenite lijevo prema Grožnjanu. Na 26,6-om km skrenite lijevo prema Završju, a u selu Mlin na 28,7-om km skrenite desno prema Grožnjanu. Na 33,8-om km stižete na cestu Grožnjan-Buje, gdje skrenite desno i kroz Triban se vratite na početnu točku.

Što posjetiti na ruti?

  • Oprtalj, slikoviti gradić na brežuljku s prekrasnim pogledom na okolicu i dolinu rijeke Mirne koja je važno stanište bijelog tartufa

  • OPG-ove u okolici Oprtlja s ponudom domaćih proizvoda poput meda i tjestenine  

  • Agroturizme i konobe u Kremenju

I ne zaboravite: Karte i staze na ovoj internetskoj stranici služe samo kao informativni materijal i koriste se na vlastitu odgovornost.
Tehnički podaci
Lokacije
Oprtalj
Udaljenost rute
Icon
39.3 km
Uzbrdo
Icon
412 m
Nizbrdo
Icon
412 m
Vrijeme
Icon
4:00-4:30
Težina
Srednja
Tip
Avanturistička staza
DIREKTORIJI LOKACIJA
Biciklističke trgovine, servisi i još mnogo toga...
Bike image
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image