Srednja
5 Netaknuta priroda doline rijeke Mirne i vinski grad Brtonigla
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
  • Putanja: Buje - Krasica – Bijele Zemlje – Ponte Porton – Dolina Mirne – Nova Vas – Brtonigla – Buje crkva – Buje

Početna točka je parkiralište kod nogometnog igrališta u Bujama odakle se uskim putem uzbrdo vozite sve do spoja s cestom Grožnjan-Buje. Nastavite tom cestom do kružnog toka gdje izađite na trećem izlazu i pratite glavnu prometnu rutu (budite oprezni zbog prometa!). Nakon početnog uspona, vodit će vas uglavnom nizbrdo kroz sela Krasica i Bijele Zemlje sve do rijeke Mirne. Neposredno prije samog mosta (na 11,6-om km), skrenite desno.
Odavde vozite cestom koja prati rijeku do 18,6-og km. Tu skrenite desno i nastavite uzbrdo prema Novoj Vasi i Brtonigli. Iz Brtonigle se spustite na glavnu cestu Novigrad-Buje gdje skrenite desno (budite oprezni zbog prometa!) i nastavite glavnom cestom sve do spoja s cestom Umag-Buje. Ovdje skrenite desno i vozite uzbrdo u pravcu Buja. Na 30,1-om km, skrenite lijevo na sporednu cestu koja vodi ravno do centra Buja. Odatle se nizbrdo spustite natrag do početne točke kraj nogometnog igrališta.

Što posjetiti na ruti?

  • Brtoniglu zbog bogatstva vinarija i lokalnih konoba: od tradicionalnih specijaliteta do kreativne kuhinje s naglaskom na ribu i tartufe

  • Kršku špilju Mramornicu u blizini Brtonigle, jedan od najznačajnijih prirodnih fenomena u regiji

  • dolinu rijeke Mirne okruženu tišinom i prekrasnom prirodom 

I ne zaboravite: Karte i staze na ovoj internetskoj stranici služe samo kao informativni materijal i koriste se na vlastitu odgovornost.
Tehnički podaci
Lokacije
Brtonigla - Buje
Udaljenost rute
Icon
31.3 km
Uzbrdo
Icon
414 m
Nizbrdo
Icon
414 m
Vrijeme
Icon
3:00-3:30
Težina
Srednja
Tip
Avanturistička staza
DIREKTORIJI LOKACIJA
Biciklističke trgovine, servisi i još mnogo toga...
Bike image
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image