Moje putovanje
Close icon
Planirane aktivnosti: 0
Tvoje putovanje još uvijek je prazno :(
Pronađi što ti se sviđa i spremi u „Moje putovanje“.
Bookmark
Image
Bookmark
Dodaj u Moje putovanje
Icon
Podijeli
Gourmet ponuda
Novigrad

Novigradski doživljaji na moru, kopnu i na nepcu

Manje gužve, uživanje u domaćoj hrani i istarskim vinima te ugodni sunčani dani mame vas u jesenski Novigrad - Cittanova.

Priuštite si sve okuse mediteranske Istre s jedinstvenom kulisom najljepših zalazaka sunca na jadranskoj obali!
Jer Novigrad je, nadasve, raj za gurmane koji nudi široku i kvalitetnu ponudu specijaliteta te delikatesa iz mora i s kopna. Između završene berbe grožđa za proizvodnju hvaljenih novigradskih vina i iščekivanja novih zlatnih kapi maslinovog ulja, još ima događanja koja promoviraju sve ono najbolje što Istra nudi na tanjuru i u čaši.
Wine & Walk by the Sea održava se svake godine zadnjeg vikenda rujna i sudionici manifestacije mogu uživati u cjelodnevnom druženju u prirodi koje spaja rekreativnu šetnju i uživanje u lokalnoj eno-gastronomskoj priči Novigrada, koji u ovo doba godine pokazuje najljepšu i najizdašniju prirodu sjeverozapadne Istre, u jesenskim bojama i s najboljim plodovima vinograda. 10 km duga ruta Wine & Walk by the sea ima 7 okrepnih stanica na kojima se kušaju najbolja vina novigradskih vinara i istarski specijaliteti specijalitetima ovdašnjih restorana.
Pješačka staza, kojom prolaze sudionici ove manifestacije, može se proći bilo kada tijekom ugodne jeseni. Ovo je idealno godišnje doba za vožnju biciklom, jogging, igranje tenisa, šetnju sa psom i vježbanje joge u zelenoj oazi grada, dok vas urbani dio grada poziva u brojne restorane i konobe, gdje možete kušati lokalne specijalitete s okusom mora i kopna. Čak tri novigradska restorana svrstana su u sam vrh hrvatske gastronomije te nude jedinstveni fine dining doživljaj s osobnih potpisom šefa kuhinje.
Icon close
26. listopada zvijezda će biti voćka jabuka. Dan jabuke promovira njezine dobrobiti za zdravlje i za zdrave domaće deserte koje svake godine za goste spravljaju članice udruge Zdravi Novigrad.
Svojom ribarskom tradicijom, koja se osjeti u luci Mandrač, Novigrad pruža autentično iskustvo 2. i 3. studenog na Park Food Festu, kada se lučica i obližnji park pretvaraju u restoran pod vedrim nebom. Pozvani ste na jedinstveni street food festival s bogatim programom animacije za sve generacije. U čast jeseni i namirnicama s našeg područja, tijekom studenog moći ćete kušati fantastičan gljivarski kotlić i druge specijalitete na Danima gljiva, koje organizira udruga gljivara Bujštine „Boletus“. Informacije o datumu održavanja i program manifestacije bit će pravovremeno objavljeni na web stranici coloursofistria.com
Novigrad vas poziva i na prepuštanje nježnom šumu valova, ribarskih brodova i galebova. Hodajte bosi po plažama i obližnjim borovim šumarcima! Ispijajte kave ili dobra istarska vina na terasama apartmana, hotela, vinskih podruma i barova u centru grada!
Šarmantni Novigrad, ribarski grad, nudi miran bijeg od užurbanosti, pružajući doživljaje koji obogaćuju slobodne trenutke dok punite baterije tijekom godišnjeg odmora ili vikend - predaha. Ovdje se tradicija savršeno spaja s turističkom privlačnošću te se čuva intimni šarm.
Izvan sezone uživanja na plažama, istražite prirodnu ljepotu Novigrada, sva njegova mala arhitektonska čuda, sve boje, mirise i okuse. Prošećite se duž povijesnih zidina koje šapuću priče iz davnina. Otkrijte romantičnu povijesnu ložu, idilično mjesto koje odzvanja odjecima kulture i povijesti! Neka vas vode putem popularni šareni kišobrani, dajući vibrantne boje ulicama.
Tags:
#kultura i umjetnost
#jadransko more
#zabava
#prirodne ljepote
#maslinovo ulje
#obale i plaže
#istarske delicije
#vino
#tartufi
#restorani
#AminessGourmet
#AminessHotels
#povijest
#wellness i more
#priroda
Arrow pointing up
Prijavi se na newsletter
Budi u toku
Image